Direktlänk till inlägg 12 november 2014

Vi chillar och promenerar

Av Ann-Therese - 12 november 2014 12:41

Jag känner mig själv väl, det kan lätt gå överstyr med saker jag blir engagerad i. När min kära hund var 18 månader deltog vi samtidigt i 2 kurser och även ngn helgkurs i kantarellsök (kantarellkurs gick vi igen senare). Och jag funderade lite på varför han var lite vild och hade svårt att koncentrera sig:) Men vi lugnade ned det hela efter lite stöd och goda råd. Att vila är viktigt när man ska lära sig nya grejor.


Jag antog uppgiften att vara hästägare för första gången på samma extremt ambitiösa sätt, jag känner minsann igen det:) Den underbara hästen tycker ju livet är toppen och säger ju inte nej till kul grejer, men det blev nog lite väl mkt nytt, ny sadel, nya skor, ny mat (eller liknande fast inte exakt samma) ny ryttare, dressyrlektioner osv osv. Nu har jag varit jätteorolig över att allt ska gå fel med allt eftersom hon har gått ned i vikt, har lite skav på ryggen efter sadeln.


Men hennes humör är på topp som vanligt, vi ska komma underfund med maten och har byggt om sadeln så den är bättre, inte perfekt och vi ska fixa 1 eller 2 sadlar till så kan vi byta när vi dressyrar och hoppar tex. Hoppas vi hittar väldigt billiga väldigt bra sadlar:)


Maten var jag orolig för innan Ghaniyah flyttade in redan och nu håller jag på och blir specialist på Lusern, kraft, morot och energihalter i hö.


Så nu har vi en lugn period, skrittar barbacka, ryktar flera timmar i veckan, jag går på gymmet för att få ut överskottsenergi och Bosse kan sluta sura för han får långa promenader med bara mig i skogen i mörkret.


Den där lilla padden som G har på sig på bilden var inte ultimat till barbackaridning, jag fick slänga av den direkt. G har en bra barbackarygg dock. Men jag fattar inte varför det ska hoppas över diken när jag rider barbacka, med sadel hoppas det minsann inte över saker. Det är inga små språng heller, tur att jag har halsremmen:)


 



 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av Ann-Therese - 4 november 2014 12:38


  I fredags fräste jag och den lilla hästen till värmland, hunden Bosse hade blivit halt på dagis ringde de och sa, det satt i en kväll sedan sprang han runt som vanligt så värmlandsresan blev inte hotad. Väl framme i värmland red vi ut en runda på ...

Av Ann-Therese - 29 oktober 2014 12:17


  På fredag drar jag och Ghaniyah på distansläger i värmland, en dag är det men vi hinner rida omkring i värmmlandsskogarna också:) Jag vet inte exakt vad vi ska göra på lägret, galoppera kontrollerat i grupp tror jag, sådant gillar jag och så ska v...

Av Ann-Therese - 21 oktober 2014 12:33


  I söndags var det dags för dressyrtävling för Ghaniyah och mig, vi hade fått till 4st 30 minuters lektioner under veckan innan, hmmm:) Jomen känslan för vissa moment var bra  och den lilla hästen skötte sig så fint på tävlingsområdet och jag tyckt...

Av Ann-Therese - 15 oktober 2014 12:47

Det har varit väldigt roligt att blogga om förberedelserna inför mongol derbyt, så jag känner att jag vill fortsätta med bloggande på ngt sätt. Huvudrolls-innehavarna i bloggen blir mina kära djur, som av ngn underlig anledning både hamnar i situatio...

Av Ann-Therese - 15 oktober 2014 11:40

Testar lite

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards